Leer meer over jouw website

Ben je al in bezit van de cursus? Klik hier om in te loggen

4

Modules

+ 20

Videos

24/7

Support

Altijd

Toegang

Nederlands

Taal

Deel de cursus:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over de cursussen

In mijn WordPress cursus kun je alles leren over de basis van WordPress, maar ook over Elementor en WooCommerce. Meer interesse in het zelf bouwen van je eigen website? Ook dat is mogelijk! Doordat je zelf de cursus kunt samenstellen, kun je meer leren over de onderdelen die JIJ interessant vindt. Voor meer informatie over wat ieder onderdeel bevat kun je iets verder naar beneden scrollen, naar ‘De inhoud van de cursussen‘. 

Stel je eigen cursus samen:

Voor wie zijn deze cursussen?

De cursussen die ik aanbied zijn voor ondernemers die graag meer willen weten over hun eigen website en over het beheren hiervan. Dit kan gaan over het plaatsen van blogberichten, maar ook over het zelf opzetten van een nieuwe website. 

Omdat WordPress (en het hebben van een eigen website) nogal overweldigend kan zijn, sta ik altijd voor mijn cursisten klaar en kun je mij altijd bereiken voor vragen of tips. 

Video afspelen

De inhoud van de modules

Leer vandaag nog hoe jij zelf je website kan beheren en aanpassen, zonder de hulp van een websitebouwer of technische vriend(in)! Na deze module kun je zelf pagina’s & blogs aanmaken en weet je precies waar je die ene kleur kan aanpassen.

Inhoud

Introductie (1 video)
Een korte introductie over wat je van de module kunt verwachten.

Een snelle blik & updates uitvoeren (1 video)
We loggen in op de achterkant van WordPress en ik neem je mee in wat je hier allemaal ziet. Ook leer ik je hoe jij zelf updates uitvoert, waardoor je site up-to-date en veilig blijft.

Thema & customizer (1 video)
In deze module laat ik je zien waar je je thema kunt bekijken en eventueel zou kunnen aanpassen. Ook gaan we naar de customizer van je thema en leer je hoe je bijvoorbeeld je kleuren en logo kunt aanpassen.

Content toevoegen (2 video’s)
Het is tijd om te leren hoe je zelf pagina’s en berichten kunt toevoegen aan jouw website. In 2 video’s en een lijst met de verschillende mogelijkheden voor je pagina leer ik je hier alles over.

WordPress plugins (1 video)
Als laatste onderdeel van deze cursus laat ik je nog zien hoe je zelf plugins toevoegd en geef ik je een lijstje met plugins die ik je zeker aanraad te installeren!

Q&A en showtime
Het einde van de cursus is bereikt en je weet nu precies hoe je jouw website kunt beheren en aanpassen. Dit is de perfecte plek om nog je laatste vragen te stellen en kun je je werk met mij delen!

Meet your saviour: Elementor. Ga direct aan de slag met deze geweldige WordPress plugin en maak sneller dan ooit tevoren de mooiste pagina’s en blogartikelen.

Voor deze module is het van belang dat je al ervaring met WordPress hebt.

Inhoud

Introductie (1 video)
Een laatste korte introductie over de module en wat je hiervan kunt verwachten.

Beginnen met Elementor (1 video)
In dit onderdeel van de module gaan we de plugin Elementor installeren.  

Een pagina opbouwen met Elementor (1 video)
Nu Elementor geinstalleerd is, kunnen we aan de slag met pagina’s opbouwen met behulp van Elementor. In deze module leg ik je precies uit hoe je dit doet en welke onderdelen je allemaal op je pagina kunt plaatsen.

De inhoud opties (1 video)
Zoals je bij de vorige cursusmodule heb gezien, zijn er 3 tabs met allerlei verschillende instelmogelijkheden. In dit onderdeel laat ik de opties onder het tabje ‘Inhoud’ zien.  

De stijl opties (1 video)
In dit onderdeel van de module behandelen we het kopje ‘stijl’. Hier kun je onder anderen de achtergrond, kleur en lettertypes van je pagina aanpassen.

De geavanceerde opties (1 video)
In dit onderdeel bespreken we het kopje ‘geavanceerd’. Je leert hier hoe je de ruimte om een onderdeel op je pagina groter of kleiner kan maken.

Je pagina responsive houden (en wat dit is) (1 video)
Het is ontzettend belangrijk dat je pagina zowel op desktop als op mobiel goed zichtbaar is en er mooi uitziet. In deze module laat ik je zien hoe je hiervoor zorgt.

Elementor PRO (1 video)
Waarschijnlijk werk je nu nog met Elementor lite. In deze module laat ik je zien wat de voordelen van Elementor PRO zijn en kun je zien wat de extra’s van de betaalde versie zijn.

Q&A en showtime
Dit is het einde van de cursus. Je hebt geleerd hoe je gebruik kunt maken van Elementor en wat hier de voordelen van zijn. Mocht je nog ergens vragen over hebben, kun je die op deze laatste pagina altijd stellen. Ook ben ik ontzettend benieuwd naar het resultaat van jouw pagina’s en zie ik ze graag terug!

Heb jij altijd al een eigen webshop gewild, maar lijkt dit je te moeilijk? Dan is dit de ideale module voor jou! Leer hoe je je webshop aanmaakt, de eerste producten toevoegt en live zet!

Voor deze module is het van belang dat je al ervaring met WordPress hebt.

Inhoud

Introductie (1 video)
Een korte introductie voor de cursus, waarin ik je nog een keertje rustig uitleg wat je van deze cursus kunt verwachten.

Beginnen met je webshop (1 video)
We starten met het installeren van WooCommerce. In deze module neem ik je stapje voor stapje mee in het opzetten van je webshop.

Het instellen van je webshop (1 video, 4 extra uitleg pagina’s)
Nu je webshop is geïnstalleerd, is het tijd voor de instellingen. Onderdelen zoals verzendkosten, belasting, betaalmethoden en automatische e-mails worden uitgebreid behandeld.

Een product aanmaken (1 video)
Nu de instellingen goed staan, kunnen we gaan starten met het aanmaken van je eerste product. Ik leg uit welke verschillende soorten producten er aangemaakt kunnen worden en hoe je dit doet.

Bestellingen & kortingsbonnen (1 video)
Er kan besteld worden! Maar waar komen die bestellingen terecht en hoe kun je klanten kortingsbonnen aanbieden? Dat leer je in dit laatste onderdeel van de module!

Q&A en showtime
De module is compleet en je hebt als het goed is je webshop live staan. Heb je nog vragen? Dan is hier nog een extra moment om die te stellen. Ook kun je hier je werk aan mij laten zien, want ik ben ontzettend benieuwd hoe je webshop eruit ziet!

Wil jij al graag een website die helemaal door JOU is gemaakt, maar heb je geen idee hoe? Of heb je al een website, maar wil je graag alles weten over hoe die gebouwd is? Dan is dit DE module voor jou! Na deze module ben jij een echte WordPress kenner en staat jouw EIGEN gebouwde site live!

Ben je bang dat het je niet gaat lukken? Bij deze module krijg je alle hulp die JIJ nodig hebt. Zo kun je alles leren vanuit de module, maar mag je mij ook vragen stellen wanneer iets niet lukt om wanneer je meer wilt weten.

Inhoud

Introductie (1 video)
We starten nog met een korte introductie over het programma van deze module en wat je allemaal gaat leren.

Designen van de website (4 extra uitleg pagina’s)
Voordat we in WordPress aan de slag gaan, geef ik je eerst nog wat tips voor het ontwerpen van de pagina’s voor je website.

Thema’s instellen (1 video)
Nu je de designs voor je website hebt gemaakt, ga ik je laten zien hoe je een thema voor je site instelt.

Site instellen (1 video)
Naast het thema moeten er natuurlijk nog een hele boel andere dingen ingesteld worden. In dit onderdeel van de module laat ik je zien wat dit is en hoe je het doet!

Opbouwen van de pagina’s (1 video)
Na het instellen van je site, gaan we beginnen met het opbouwen van de eerste pagina’s. Ik leg je uit waar, hoe en waarmee je dit kunt doen!

Plugin tips voor SEO, een responsive website en snelheid (3 extra uitleg pagina’s)
Je pagina’s zijn nu aangemaakt en het is alweer tijd voor de laatste onderdeel van deze module. Je krijg hier nog tips over fijne plugins, SEO (en wat dit is), responsive websites en snelheid.

Q&A en showtime
Je site staat online en de cursus is hiermee officieel voltooid! Laat op deze pagina nog je laatste vragen achter en laat me zien wat je hebt gemaakt. Ik ben ontzettend benieuwd en kan niet wachten je website te mogen ontdekken!

Wat anderen zeggen over de cursussen